Здравейте колеги ,след смяната вчера на ремъци и ролки колата взе да работи много по шумно от преди .Днеска е закачих на FES и ми изписва следната грешка ,което ме навява на мисал че не е зацепена правилно .
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ремъци и ролки
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от muskula Покажи съобщениеРемъците ги сменяха в сервиз ,момчетата ползваха и петиsigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от muskula Покажи съобщениеЗакарах е колата в сервиза ама казват че всичко са направили както трябва .Подходи малко по-нагло е моят съвет, щото явно с добро няма да стане.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от muskula Покажи съобщениеЗакарах е колата в сервиза ама казват че всичко са направили както трябва .
Comment
-
Не колега не е в Ратола ,а в Асеновград при един майстор . Смени всички ремъци и ролки и като е запалихме имаше едно тракане само когато подадеш газ оказа се ,че ремъка на баланс валовете е хлабав и ролката не може да го опъне и ремъка вибрира и стърже в капака .Майстора предложи да махнем ремъка на баланса и го махнахме ,но колата неми харесва как работи .Колеги ако не е зацепена правилно ще запишели грешка в компа иначе колата пали от раз .Дайте предложения къде мога да е закарам да ревизират направеното от въпросния майстор .
Благодаря предварителноAlfa Romeo 166 2.0 TC
Comment
-
Първоначално публикувано от muskula Покажи съобщениеНе колега не е в Ратола ,а в Асеновград при един майстор . Смени всички ремъци и ролки и като е запалихме имаше едно тракане само когато подадеш газ оказа се ,че ремъка на баланс валовете е хлабав и ролката не може да го опъне и ремъка вибрира и стърже в капака .Майстора предложи да махнем ремъка на баланса и го махнахме ,но колата неми харесва как работи .Колеги ако не е зацепена правилно ще запишели грешка в компа иначе колата пали от раз .Дайте предложения къде мога да е закарам да ревизират направеното от въпросния майстор .
Благодаря предварителнообтяжките на туинспарка са на пружина, какво не му харесва на опъването на балансиращия не ми е ясно. На ангренажния ремък също така съм виждал 2-3 коли с необтегнат ремък, просто сложена ролката и пружината въобще не е натегнала, тогава шуми гадно, може и зъб да прехвърли. Ако не прехвърли след 4-5хил км къса ремъка и набива клапани, даже имаше колега във форума с такъв шум дето не му се вярваше, а накрая се оказа точно това
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от muskula Покажи съобщениеНе колега не е в Ратола ,а в Асеновград при един майстор .
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеПреди време ти писах къде...
155 1,6 TS 16V `96
166 2,4 JTD `99
147 1,9 JTDm 8V `07
Comment
Comment